Windows 7 EOL einde product ondersteuning

De End Of Life datum van Windows 7 Pro is 14 januari 2020, de EOL van Windows PosReady-7 is 12 oktober 2021. Op deze data stopt de ondersteuning vanuit Microsoft. Voor beveiligingssoftware (virusscanners) en programma’s zoals Google Chrome zullen er ook na deze datum nog geruime tijd updates komen.

Dat de ondersteuning vanuit Microsoft afloopt houdt niet in dat de computer stopt met werken. Er zijn bijvoorbeeld nog genoeg winkels die met een kassa met daarop de oude Windows PosReady (nog op XP-SP3 basis) werken.

Een computer met Windows 10 die gebruikt wordt om e-mails te lezen en op internet rond te bladeren is minder veilig dan een computer met Windows PosReady die alleen gebruikt wordt als kassa.

Windows PosReady-7 is zeer stabiel en speciaal ontworpen om als kassa-pc te gebruiken: Pos = Point Of Sale.

Windows 10 Pro is niet altijd beter, bijvoorbeeld omdat na sommige updates (die niet zijn uit te schakelen) Pos hardware zoals de bonprinter en het klantendisplay ineens niet meer werken en opnieuw geïnstalleerd moet worden. Klein probleem op een maandag ochtend maar een groot probleem op een drukke zaterdag middag.